Zakład przetwórstwa mięsnego " U Bogdana " w Morawicy
Zakład przetwórstwa mięsnego " U Bogdana " w Morawicy to rodzinne przedsiębiorstwo produkcyjno-handlowe zajmujące się przetwórstwem mięsa. Produkujemy wędlin tradycyjnie wędzone, co jest gwarantem wyrobów najwyższej jakości. Posiadamy w sprzedaży szeroki asortyment szynek, wędzonek i kiełbas, które sprzedawane są między innymi także w naszych sklepach firmowych .
Początki działalności sięgaja czasów wojny, kiedy to dziadek Bogdana Litwickiego założył własną masarnię, nabytą wiedzę przekazał synowi który kontynuował działalność, aż do przełomu roku 89/90 kiedy to działalność została przekazana obecnym właścicielom Bogdanowi i Małgorzacie Litwickim ,którzy prowadzą zakład przetwóstwa wykorzystując wiedzę nabytą od 2 pokoleń do produkcji wędlin tradycyjnie wędzonych.
Jesteśmy członkiem Polskiego Stowarzyszenia Producentów Wędlin Tradycyjnie Wędzonych, z siedzibą w Pilżnie. Posiadamy certyfikaty dobrej praktyki wędzenia tradycyjnego
Doświadczenie w połączeniu z tradycyjnymi recepturami i metodami pozwala uzyskać wyroby charakteryzujące się doskonałymi walorami smakowymi, czyniąc je tym samym poszukiwanymi przez konsumentów.
Zapraszamy do Współpracy
Oferta
W swojej ofercie proponujemy szynki, wędzonki i kiełbasy TRADYCYJNIE WĘDZONE oraz wędliny podrobowe między innymi;
- Szynka wiejska tradycyjna, szynka Bogdana, szynka z komina, baleron, boczek wędzony, boczek rolowany
- Kiełbasa wiejska z galaretką, krucha, kabanosy wieprzowe, kiełbasa krajana lisiecka, krakowska, szynkowa, zielonogórska
- Pasztet pieczony z żurawiną, pasztetowa, salceson , kaszanka, parówkowa, kiełbasianka

























